Podpis v elektronski pošti

> KREIRANJE PODPISA
> VSTAVLJANJE PODPISA O365 OUTLOOK V OBLAKU
> VSTAVLJANJE PODPISA NAMIZNI OUTLOOK

Kreiranje podpisa

Na spodnji povezavi se nahajajo navodila za kreiranje podpisa z znakom UL:

https://e-pomoc.pef.uni-lj.si/e-pomoc/digitalna-identiteta/e-posta-v-oblaku/#podpis


Vstavljanje podpisa – Office365 Outlook v oblaku
 1. Najprej pripravimo podpis na zgornji povezavi in ga kopiramo.

2. Na naslovu https://outlook.office365.com se prijavite v svoj poštni nabiralnik.

3. S klikom na zobato kolo (Desno zgoraj) in nato View all Outlook settings pridobimo množico nastavitev za izgled e-pošte, med njimi tudi izbiro in kreiranje podpisa:

5. V nastavitvah poiščemo Mail in Compose and reply ter prekopiramo podpis skupaj s sliko v prostor za podpis. Na koncu shranimo nastavitve.


Vstavljanje podpisa – namizna verzija Outlooka

Navodila v angleškem jeziku: https://support.microsoft.com/en-us/office/create-and-add-a-signature-to-messages-8ee5d4f4-68fd-464a-a1c1-0e1c80bb27f2

Spodnja navodila v slovenskem jeziku povzeta po https://support.microsoft.com/sl-si/office/ustvarjanje-in-dodajanje-podpisa-v-sporočila-8ee5d4f4-68fd-464a-a1c1-0e1c80bb27f2

 • Najprej pripravimo podpis (navodila so na strani https://e-pomoc.pef.uni-lj.si/e-pomoc/digitalna-identiteta/e-posta-v-oblaku/#podpis ) in ga kopiramo.
 • Odpremo novo sporočilo. V meniju sporočilo izberete Podpisi in kliknete podpisi. Odvisno od velikosti okna Outlooka, se vam bo pojavilo eno od spodnjih menijev v Outlooku.

  V razdelku E-poštni podpisi za urejanje izberite Nov in v pogovornem oknu Nov podpis vnesite ime podpisa.

  V razdelku Uredi podpis prilepite podpis, ki ste ga v prvem koraku kreirali na UL povezavi.

  V razdelku na desni “Izberite privzeti podpis” nastavitve naslednje možnosti za podpis: 

  V spustnem polju E-poštni račun izberite e-poštni račun, ki ga želite povezati s podpisom. Za vsak e-poštni račun lahko imate drug podpis.

  Če želite, da je vaš podpis privzeto dodan v vsa nova sporočila, v spustnem polju Nova sporočila izberite enega od svojih podpisov. Če ne želite samodejno dodati podpisa v nova sporočila, izberite (brez). S tem ne dodate podpisa v sporočila, na katera odgovorite ali jih posredujete.

  Če želite, da je vaš podpis prikazan v sporočilih, na katerega odgovorite in jih posredujete, na spustnem seznamu Odgovori/posredovanja izberite enega od svojih podpisov. V nasprotnem primeru sprejmite privzeto možnost (brez).

  Type a new signature to use in your email

  Izberete OK in shranite.