Postopek nakupa / nabave

Nakup vse računalniške opreme in pripadajoči »podporni« material je treba opraviti preko Službe za informatiko.

Ko poznate informacije:

  • kaj želite kupiti,
  • iz katerih sredstev bo oprema kupljena ,
  • kolikšna je maksimalna cena, ki ste jo pripravljeni plačati,

izpolnite spodnji obrazec Potrdilo o skupnem dogovoru:

Izpolnite točke 1, 2, 3 in 4 (preostale pustite, tudi 9. točko) ter podpisan zahtevek odgovornega za finančna sredstva, iz katerih bo plačan nakup, pošljite na naslov rc@pef.uni-lj.si

Priložite lahko (ni pa nujno) tudi svojo ponudbo ali v točki 2 čim bolj natančno opišete svoje potrebe.

Služba za informatiko bo v vsakem primeru poslala zakonsko potrebna povpraševanja zakonsko izbranim usposobljenim ponudnikom na javnem razpisu in opravila nakup pri najcenejšem.

Ko pridobimo ponudbo, vam zapišemo izbranega ponudnika pod točko 6 v obrazec POTRDILO Službe za informatiko o skupnem dogovoru in dopišemo še preostale informacije, ter vam ga pošljemo nazaj. Vi boste to Potrdilo vključno morebiti še kakšnimi dokumenti, ki vam jih tudi pošljemo, vnesli v FIORI interno naročilo.

Kje in kako vstopite v Fiori ?

Tam v Fioriju odprete novo interno naročilo, kjer v 1.koraku spodnjih navodil zapišete ponudnika iz 6.točke Potrdila, v kratki tekst 2.koraka navodil obvezno dopišete številko ponudbe iz 2.točke Potrdila, v 3.koraku ceno iz 3.točke Potrdila (da brez DDV, in četudi je na ponudbi več postavk pišite samo 1 komad (te ponudbe) – priporočamo da preverite na koncu skupno ceno, da ne bo 8x višja, če boste pomotoma pisali 8 komadov:), in v 4.koraku vaše stroškovno mesto PPS iz 4.točke Potrdila. Poleg priložite še vse datoteke, ki smo vam jih poslali (9 in 10.korak navodil).

Podrobnejša, a zelo kratka slikovna navodila za kreiranje internega naročila.

Opozorilo

Do konca maja 2023 so dovoljena izključno nujna naročila računalniške opreme na UL PEF.