Outlook 2016, nedelovanje e-pošte in posodobitve

Spoštovani uporabniki Microsoftove opreme na UL PEF. 

14. 6. 2022 smo ugotovili, da elektronska pošta za vse uporabnike, ki imajo verzijo Office 2016, ne deluje več. Ob tem vas Microsoft obvešča, da morate posodobiti Outlook, da vam bo pošta pričela ponovno delovati.

POMEMBNO OPOZORILO: absolutno ne klikajte in ne posodabljajte, kar vam ponuja pogovorno okno, saj se vam ne bo posodobil Office 2016, temveč operacijski sistem na Windows 11.

Windows 11 je v naši domeni in z našim programjem še premalo preizkušen, in posledično bi lahko prišlo do zapletov in odkrivanja začetnih težav ravno na vašem PCju.

Če se vam je pojavilo pogovorno okno za posodobitev in vam elektronska pošta ne deluje, takoj obvestite RC PEF (potrebujemo inventarno številko vašega računalnika na PEF oz. ime računalnika).

V Službi za informatiko vam bomo na daljavo (za vse stacionarne računalnike v stavbi PEF) poskusili sprožiti posodobitev, ki bo odstranila stari Office 2016 in namestila najnovejši Office 2021.

Žal se bo potrebno zopet malce privaditi na nov izgled programske opreme Office. V vmesnem času pa vam predlagamo uporabo spletnega portala https://outlook.office.com

Ime računalnika pogledate na elektronski povezavi: https://e-pomoc.pef.uni-lj.si/zaposleni/

Če imate doma težave z nedelovanjem elektronske pošte, lahko namestite paket Office365: https://e-pomoc.pef.uni-lj.si/e-pomoc/programska-oprema/office-365-za-zaposlene/

V tem primeru bodite pozorni, da vaši družinski člani ne bodo redno uporabljali vašega paketa Office, saj imate nanj vezane vse službene dokumente (izgubljenih mailov, dokumentov, nalog, ocen ipd., vam žal ne bomo mogli povrniti nazaj). Npr. vaši otroci se naj v Office365 vpišejo s svojim šolskim računom.